5643 проверки за котрол на общоопасни средства са направени от силите на

...
5643 проверки за котрол на общоопасни средства са направени от силите на
Коментари Харесай

5643 проверки за продажба на пиротехнически изделия

5643 инспекции за котрол на общоопасни средства са направени от силите на реда в редица борси, пазари и търговски обекти по време на Коледните и Новогодишните празници.

Основните цели на инспекциите бяха да не се допусне продажбата на пиротехнически произведения (ПИ) без издадени полицейски позволения за търговия, да се предотврати търговията с очевидно развалени пироизделия и продажбата на фойерверки от категория 1 на лица под 12 години, от категория 2 - на лица под 16 години и на категория 3 - на лица под 18 години.

В хода на инспекции те са формирани пет досъдебни производства за открита комерсиална активност без съответно позволение - три на територията, обслужвана от ОД Министерство на вътрешните работи - Видин и две, на територията на ОД Министерство на вътрешните работи - Ловеч. Констатирани са 30 нарушавания, за които са формирани АУАН, от които 26, за нерегламентирана комерсиална активност и 4, за непозволена приложимост на ПИ.

Униформените са издали 931 полицейски разпоредби, 1854 предизвестия и 180 уведомителни писма. 3649 е общият брой на конфискуваните пиротехнически произведения.

Според систематизираните данни на бранш Контрол на общоопасните средства в Главната дирекция " Национална полиция " на територията на цялата страна по време на празниците са установени 16 катастрофи с пиротехнически произведения, при които са ранени 19 души.

В резултат на подхванатата превантивна работа не са позволени тежки произшествия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР